2008-09-30
 21:35:09

Ett ordentligt farväl av Scrollan!

Så var det dags. Imorgon klockan 10. Älsklings-Scrollan ska skrotas. Snyft. Så idag bestämde sig jag och Sofi för att ta ett riktigt ordentligt avsked från denna vita plåtbil. Det började med att vi åkte till Lund för en fika. Lund är helt klart underskattat!       
    När vi skulle hem var tanken i princip tom. Trots en ganska rädd Sofi valde vi ändå att försöka ta oss hem till Malmö med den kvarstående bensinen. Det gick. Nemas Problemas.
     Vi kommer fram till Värnhem och där kör en galning förbi oss. Vi gasar på, nyfikna att ta reda på vad köraren är för typ. Från Värnhemstorget till Videdal ligger jag i 100 då den blåa bilen vägrar sakta ner. Väl inne i mitt område fortsätter vi att följa efter honom i väntan på att han ska stanna någonstans. Förmodligen så trodde han att det var ett gäng civilpoliser efter honom och fortsätter gasa på som fan och kör gata upp och gata ner. Tillslut gav vi upp. Vi har i alla fall fått ett rejält farväl av Scrollan samt fått leka lite polis och tjuv. Sjukt roligt.



2008-09-29
 19:52:19

Tjuvlyssnat

Gym, Malmö

Man ~40 (till annan man): Oh, vad skönt det är att vara ledig! Igår sov jag till klockan elva, och det var fan inte igår man gjorde det!

2008-09-28
 21:49:33

Långtidsplanering

Jisses vad jag har planerade planer flera veckor fram över. Det bara öser in roliga händelser från alla håll och kanter.


  1. Måndag: träning med Kvarnbys fotbollsskola.
  2. Onsdag: jobb på banan.
  3. Lördag: jobb på ICA samt fest hos Carro.
  4. Fredag 10/10: tjejmys hos Sofi.
  5. Lördag 11/10: fransmännen kommer hit.
  6. Lördag 18/10: personalfest med ICA.
  7. Torsdag-Söndag 23-26/10: happenings hos mig.
  8. Lördag 1/11: jobb samt Ståupp-show på Slagthuset.
  9. Onsdag-Onsdag 5/11-26/11: BRYSSEL!

Och jag som påstått att mitt liv blivit mindre organiserat på sistone. Jahaja.



Helgen då. 

I fredags var jag på dejt med Sofi. Vi åt en romantisk middag på den Italienska resturangen No.1. Därefter åkte vi till Alex vid Folkets Park och spelade TV-spel. Kvällen avslutades på Mc Donalds för glass och burgare.

Lördagen bestod av, ovanligt trevligt, jobb och partaj i kära Bara. 

Idag var det återigen jobb för att sedan promenera (eller kanske mest hänga på Bondgården) i Videdal.

Sammanfattningsvis: Hur fan kan jag lyckas med den ena superhelgen efter den andra? :)
2008-09-24
 22:29:08

Kvarnby IK - Here I come!

Nej, jag ska inte börja spela fotboll igen. Jag ska bli tränare. Tränare för en massa små rara pojkar och flickor som knappt vet att bollen är rund. Och det ska bli så otroligt skoj. Mindre roligt är dock att det är min kära modersklubbs stora rivaler som jag ska involvera mig i. Husie If är jag, och så kommer det alltid att vara. Att jag nu beger mig till Kvarnby kommer jag mest att se som en liten bit på vägen. Ungefär som jag känner när jag går och handlar på Konsum fast jag är en Ica-handlare. Det ligger närmast just nu. 

Men som sagt, Husie If kommer alltid, alltid att ligga mig närmast hjärtat. Det är där jag har spenderat tio av mina arton år, och det är där ifrån jag fått minnen och vänner för livet. <3


        
2008-09-21
 20:52:01

The pink ladies night


Lördagen gick helt i den underbara färgen rosa. Dagen började med en bastant frukost på Subway med självaste Sofi. Därefter blev det lite presenthandlande och strosande omkring i stan. Väl hemma var det naptime för mig och lite, bara lite, pluggande.
      Redan vid fyra kom Sofi till mig igen och vi började med våran uppladdning inför kvällen. Klockan sex började dagen på riktigt och då blev det god mat, dans, alkohol och massvis med skratt hemma hos Jossan. Kvällen förde oss sedan vidare till en lägenhet vid Folkets Park för fortsatt partajande. Mycket lyckad kväll och det bästa av allt - alla var rosa! 


2008-09-20
 15:00:38

Såhär demonstrerar man:

Demonstrationer är bra. Om de gör på rätt sätt. Några få anvisningar kommer här:

  • Var inte odrägligt fulla när ni demonstrerar, det vinner ni ingen respekt på. 
  • Gör inte narr av polisen, som inte gör narr av er.
  • Kladda för guds skull inte ner vårt kära Malmö!

Demonstrationståget som pågått i Malmö sedan den 17 september skulle fått mycket bättre respons av omvärlden om folket hade följt mina tre små förslag nått sånär. Igår kväll klottrade de ner halva området kring Triangeln plus att de förstöra en massa rutor. Till vilken nytta?

Arrangemanget i Jesusparken i fredagskväll vill jag däremot berömma. Underbar musik, underbar stämning och underbart folk. You made my day, people!
2008-09-17
 22:19:23

Tack, gode Gud

Inträffade en liten olycka idag. En olycka som skulle kunna ha blivit mycket, mycket värre. En olycka som hade kunnat ge mig men för livet. Jag hade otrolig tur, inget snack om saken.

Händelseförloppet: 
      Onsdag och som vanligt jobb nere på Strippen. Min uppgift, till en början, är att steka hamburgare. Och till det behöver man en grill med eld. Jag sätter på gasolen och skruvar upp alla knapparna på grillen på max, något som jag var helt säker på var rätt. Tydligen inte. När jag tar tändaren och ska tända blåser elden upp till en stor låga. Rakt i mitt ansikte. Min tröja tar fyr så jag kastar av mig den. Sedan står jag bara helt stilla. 
        Min första fråga var "är mitt hår kvar?". Jag hade inte en tanke på mitt ansikte. Ja, mitt hår var kvar men hälften låg grillat på min tröja. Jag fick en ordentlig chock och det var inte förrän jag kände hur mitt ansikte och min hand brände som tårarna började rinna. 

Nu sitter jag här hemma och är så fruktansvärt glad för att det inte blev värre. Visst, mitt ansikte är svullet och bränner fortfarande, samma sak med min hand, men mitt ansikte hade faktiskt kunnat försvinna. Jag kunde fått brännskador för livet. Det är väl tur att man är konfirmerad... ;)


2008-09-15
 22:35:13

El toro




El toro - tjuren. 
Så mycket spanska kan jag (med hjälp av ett lexikon). :)


2008-09-14
 17:26:54

Veckans KLUMPIGASTE

...var när jag skulle parkera vid Max 30 igår kväll. På grund av vägarbete kändes platsen jag skulle fickparkera på otroligt liten så Hesh fick gå ut och flytta på varningskonerna. Det tog mig säkerligen en kvart minst att parkera, och under den kvarten blev jag utskrattad sisådär 100 gånger. Fickparkera ÄR svårt och jag ÄR faktiskt nybörjare. Så det så. 
2008-09-14
 17:20:03

Patrik 1,5+

Ett film-måste! Filmen handlar i stort sett om ett kommatecken som hamnat lite snett och vad det ger för konsekvenser. Gustav Skarsgård gjorde sin roll som homosexuell helt perfekt. Jag tror inte att det finns någon svensk skådespelare som skulle kunna göra det bättre. Förutom möjligtvis Jonas Gardell som är en riktig homo. Skämten i filmen kändes inte som att de var ditlagda direkt utan det var mer små miner utbringade skratt. Underbart härlig film!



+

Fredagen bestod av wii-spelande, hängandes med vänner, musik och alkohol (förutom för min del då jag drack vatten!).

Lördagen tillbringade jag på jobb i sex timmar och sen blev det bio och lilla torg på kvällen. 

Idag (söndag) har jag först hjälpt Hesho att städa hennes bil, sedan åkte vi en sväng ner till Bo01. Därefter kände jag och Sofi behov av att lämna kära Malmö så vi körde iväg utan föraningar om var vi skulle hamna. Det blev Bjärred, Furulund, Borgeby, Kävlinge och Lomma. Riktigt härlig road-trip. :) 
 
2008-09-11
 22:47:29

Tjuvlyssnat

KappAhl, Triangelns köpcentrum, Malmö

Två flickor ~12 går runt i butiken. 
Flicka 1: Öööhhh, vi är på KappAhl…
Flicka 2 (med panik i blicken): Shit, är vi? Fort in på H&M innan nån ser oss!

2008-09-11
 22:44:08

Whipped cream or Chocolate sause?

Nu ska jag berätta om två "blyga" små pojkar jag känner vid namn Fredde och Alex. Dessa pågar (86:a och 85:a) vågade inte fråga ett butiksbiträde inne på ICA var chokladsåsen stod någonstans. Istället ringer de mig, som för övrigt jobbar på ICA-butiken de var inne på, och frågar var vi har chokladsåsen. Då jag inte hade någon som helt aning var vi har den, blev jag tvungen att övertala dem att fråga någon i personalen. Genom telefonluren hör jag att det är min fader de frågar och säger till Fredds att hälsa att de känner mig. Men tror ni han vågade göra det? Nope. Dessa gossar ska föreställa mogna, trevliga och sofistikerade men idag bevisade de motsatsen. Jag kom på er! HA! :)
2008-09-11
 19:35:18

Jo, visst fan måste man ha Cadillac!

Jag håller inte riktigt med Joddla med Siv när de sjunger "Inte fan måste man ha Cadillac". Även om låten är duktigt bra så, jo, man MÅSTE ha en Cadillac. Och en rosa sådan. Finns det någon snyggare bil? Nope. 



För övrigt, så slapp jag jobba på banan (MECA Raceway) denna helgen då jag fortfarande är krasslig. Egentligen är det lite synd för det är faktiskt riktigt roligt att jobba där nere. Man stöter på en massa udda folk (även kallade raggare) som ber om en Coca Cola 0 istället för en Zero. Folk som varje onsdag där nere äter exakt samma hamburgare med extra allt och en stor pommes, till det dricker dem Loka Citron. Lite ironiskt fakiskt. Och även en massa danskar som man inte förstår alls. Så, lite tråkigt är det faktiskt att inte jobba där, men bättre att bli frisk, right? :)
2008-09-09
 21:54:41

Nya TV-stjärnan

HAHA. Har precis sökt som statist till en reklaminspelning för mobiloperatörer. Helt impulsivt. HAHA. Why not liksom? Har en kompis som var med i en Panodil Zapp-reklamen och tjänade riktigt bra för att visas fem sekunder i tv. Så, vi får väl se om de hör av sig. Jag håller er uppdaterade. :)


2008-09-08
 20:53:54

Varför är inte specialister specialister?

Var hos läkaren idag för att kolla vad det var för fel på mig. Då jag tydligen är väldigt ovanligt sjuk skickade de mig till en specialist. När han fått höra mina symptom frågar han först när min senaste menstruation var. Jag svarade att den tog slut för några dagar sen. Direkt efter frågar han om jag är gravid. Den här människan ska föreställa specialist och ändå vet han inte att man inte kan ha mens om man är gravid. Dessutom kunde han inte lista ut vad för slags infektion jag hade. Så han gav mig penicillin och hoppades på det bästa. Vart fan (jag tänker inte ursäkta svordomen) är världen kommen? Hur ska vi kunna lita på läkare som inte vet vad de snackar om?





Men en glad bild från en glad kväll som denna piggar genast upp mig - trots idiot till läkare. :)
2008-09-07
 18:52:11

Veckans DRYCK

Det var då söndag och dags för ännu en "veckans". Idag tänkte jag recensera den nya Coca Cola light med vitaminer. URRRK, säger jag bara och antar att ni förstår genom mitt sätt att uttrycka mig att den inte var speciellt god. Dessutom så tror jag inte för fem öre att den skulle vara nyttigare än all annan läsk. Bara ytterligare ett sätt att tjäna pengar. 



Igår var en underbart skön dag. Jag ingentinglade hela förmiddagen. :) Jag fick även städat mitt rum vilket var väldigt behövligt. Kvällen tillbringades först hos mig för lite fotbollstittande och sedan drog som sagt jag, Sofi och Josse till Limhamn för krök. Jag tror jag talar för oss alla tre när jag säger att kvällen var otroligt lyckad!



Idag blev det tyvärr ingen fotboll. Fick inte ihop tillräckligt med folk. Istället blev det fika uppe i stan med kära Hesh och Sofi. Snart bär det av mot Rafad där jag ska få umgås med mina bästa flickor då det var alldeles för länge sen vi gjorde det! 

Mors!
2008-09-07
 10:54:05

Tjuvlyssnat

Hansa Companiet, Malmö

Två tjejer ~15 går omkring och shoppar. En kille kommer fram till dem.
Killen: Du är för söt för att bo i Malmö.
Tjejen: Jag bor inte i Malmö.
Killen (besviket): Min första raggningsreplik någonsin gick åt helvete.

2008-09-05
 23:47:53

My weekend in Malmö


Idag bjöd det på Boomers och Big Bowl med Hesh, Josse, Sofi, Kristin, Fredde och Lord. Väldigt trevligt trots att team Gyllene Gump 4 inte vann. 





Imorgon blir det en massa städning, plugg och senare fest i Limhamn (där Josefin och Fredde lovar att ta hand om mig). 

Söndag blir det fotbollsspel på Bulltofta. Endast folk av samma kön som jag är tillåtna. 


2008-09-05
 18:21:00

Kan någon pausa tack?

Jag njuter. Jag njuter nått så in i fruktansvärt. Skolan bara glider jag igenom, jag har vänner som alltid är villiga att hitta på saker, och jag ska börja träna nästa vecka (om jag är frisk). Jobbet däremot är väl lite tufft emellanåt men något måste ju vara det. Så, jag njuter. Klart att situationen skulle kunna bli bättre, men det kan ju i princip allt. Jag skulle i alla fall vilja stanna såhär ett tag. Kan någon pausa tack?






ps. Mitt ord vann tävlingen som "det mest användbara ordet" idag på svenskan. Jag vinner aldrig tävlingar, lotter eller spel! Men idag var det min tur :)  Andra användbara ord i mitt tycke var: 

  • Vhv-möte (när man möter någon på stan som man nästan krockar med för att man vill gå åt samma håll)
  • Soffbolla (när man sitter hemma i soffan, käkar snask och ser fotboll)
  • Horna (när man tar på sig skorna med ett skohorn)
  • Slöka (när man slöar och röker samtidigt)
  • Snooba (när man spanar in enorma bröst)
  • Ugna (när man tillagar någonting i ugnen)
Så, why not people? Start using these words! 
2008-09-04
 22:46:00

Tjuvlyssnat

Konsum, Malmö

I högtalarna ropas: "Hassan till kassan, Hassan till kassan tack." Två damer ~70 befinner sig mitt i butiken.
Dam 1: Kassan till kassan. Man kan väl ändå inte heta Kassan?
Dam 2: Nej klart man inte kan, men gud vet om dagens kassor rör på sig!

2008-09-04
 22:42:47

Gura-afton

Just det. Denna kväll har jag lirat en massa gura. Med hjälp av inspiration från olika håll så kände jag att nu var det dags att ta fram den gamla gitarren och lira lite. Har inte spelat under hela sommaren men det sitter i fingrarna ;) 

Hetast på gitarren just nu - "Watching the stars", Brolle Jr. 



För övrigt fick vi i uppgift att komma på ett helt eget ord till svensk lektionen. Mitt ord är "ingentingla". Ordet betyder att man är en eller flera som gör ingenting, men i en sorts positiv bemärkelse. Man bara är, helt enkelt. Man ströar runt, utan att göra något, och bara mår allmänt bra och trivs utmärkt med situationen. Ordet "ingenting", låter i mina öron som att man har tråkigt och väntar på att något ska hända. Därför vill jag införa denna nya, positiva, böjelsen av ordet "ingenting". 

Så, där fick ni i princip hela mitt tal till morgondagen. :) 

"Hold on to your visions tonight!"
2008-09-03
 21:57:40

Please, cry for me Argentina

Klamp, klamp, klamp. Någon går i mitt öra och har gjort det nu i snart två veckor. Bang, bang, bang. Någon slår mig i huvudet och har gjort det i snart två veckor. När ska det ta slut? Va!? VAA!? Jag är riktigt less på det nu. Förkylning, lock för örat, dunderhuvudvärk och förmodligen feber. Två hela veckor i streck. Jag måste ha gjort något riktigt elak för att bli straffad så här länge. 

Men jag lever och mår bra i övrigt så jag ska inte klaga. Imorgon fyller mor min 41. Grattis Mamma!

Klockan är 21.56. John Blund kallar. 
2008-09-02
 17:46:04

Tjuvlyssnat

Malmö Centralstation

Två killar ~19 gör armhävningar inne på Centralen. När de är klara reser de sig upp igen.
Kille 1: Så, nu får vi äta.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!